Vi är ett glatt gäng med passion för hantverksöl.

Sälens Fjällbryggeri är ett dotterbolag till Hemfjällsstugan AB, ett familjeägt företag som har många års erfarenhet inom restaurangbranchen. Förutom bryggeriet driver vi Gustav Grill & Bar, Fjällbagarn & Hemfjällsstugan. Ägare är Pelle Hoffman, Linda Hoffman, Mankan Engström och Cissi Bjuredahl.

Pelle, som i grunden är kock och sommelier, ansvarar för bryggeriverksamheten tillsammans med Sofia Bergkvist och Robin Karlsson. Intresset för dryck har alltid varit en stor del av företaget och 2012 startade vi ett eget bryggeri i anslutning till Gustav Grill & Bar i Lindvallen, för att testa responsen från gäster i Sälen området. Ölen brygges på ett 50-liters bryggverk och såldes i baren på Gustav Grill & Bar.

Sälen Pale Ale 5,1% 33cl

En amerikansk pale ale. Lätt humle-aromatisk med citrus och grapetoner. Lätt maltprofil. En bra allround öl för både mat och tillfälle. Ofiltrerad och opastöriserad.

Humle: Citra, Cascade och Amarillo

Fjäll RIPA 6,3% 33cl

En röd india pale ale som drar åt det amerikanska hållet. Något fylligare maltprofil än klassiska amerikanska ipor. Besk öl med friska toner av citruscest. Torrhumlad, vilket ger lite extra doft och arom. Ofiltrerad och opastöriserad.

Humle: Chinnok och Amarillo

Transtrands Pils 5% 33cl

Ljus lageröl i klassisk tysk stil. Framtagen av ekologiskt odlad malt och humle. Örtig och frisk öl som passar till wienerschnitzel, bratwurst med surkål eller bara som sällskapsdryck. Opatstöriserad och ofiltrerad.

Humle: Chinnok, Mittlefruh och Perle

Gustavs Lager 4,6% 33cl

En gyllengul, krispig lager i modern stil. Amerikanska och tyska humlesorter ger en fruktig ton av ananas, aprikos och ljust bröd. Passar till ljust kött, fågel, fisk eller bara för sig själv. Opastöriserad och ofiltrerad.

Humle: Mandarina Bavaria, Perle och Amarillo.

Session IPA 4,5% 33cl

En india pale ale med lägre alkoholhalt, utan att för den skull göra avkall på smaken. Den är fullproppad med amerikansk humle, både i kok och i torrhumlingen. Resultatet är en lätt, frisk och smakrik ale med fruktiga citrustoner. Opastöriserad och Ofiltrerad.

Humle: Citra, Chinook, Cascade och Amarillo

Saison passionfruit 5,3 % 33cl

Det är en stil som är inspirerad av den fransk/belgiska skördeölen. En svalkade öl med mängder av passionsfrukt som ger en härlig syrlig eftersmak. Vi har valt att använda alla de fyra sädesslagen och humle från fyra olika länder. Ölen jäser helt utan påverkan på temperatur för att jästen ska få ge ölen dess speciella karaktär.

Humle: Mosaic, Saaz, Rakau & Mandarina Bavaria

Saison 5% 33cl

Saison är en stil som är inspirerad av den fransk/belgiska skördeölen. Där man bryggde en svalkande öl hemma på gården, åt folket som jobbade ute på åkrarna. Vi har valt att använda alla 4 sädesslagen och humlen ifrån Nya Zealand, Tjeckien, Tyskland & USA. Det ger oss en fruktig och frisk öl med toner av melon, citrus och örter. Ölen jäser helt utan att vi påverkar temperaturen, då avger jästen som mest smak. Precis som enligt gamla traditioner. Opastöriserad och Ofiltrerad.

Humle: Mosaic, Saaz, Rakau, Mandarina Bavaria

West River IPA 6,5 % 33cl

Klassisk amerikansk IPA med 30 % municher malt som ger en djup gyllene färg till ölen och även ett djup rent smakmässigt. Mindre beska och mycket sena humlegivor som ger extra aromer. Man kan hitta toner av citus, tropisk frukt och granskott. Ett friskt alternativ. Passar väldigt bra som ”bara dricka och njuta IPA”. Fri från gluten.

Humle: Citra, Cascade, Taiheke.

Bolsjeviken 9% 33cl

Är en imperial stout, en öltyp som först bryggdes i London för att exporteras till den ryska Tsaren, som gillade när det var lite skjuts i grejorna. När Bolsjevikerna tog över 1917 såg dom ingen anledning till att ändra på just detta. I vår variant har vi använt sex olika maltsorter, muscovadosocker och en hyfsad dos av humle. Färgen är djupt svart och har en smak av kaffe, mörk choklad, salmiak och sirapslimpa. Givetvis opastöriserad och ofiltrerad.

Humle: Cascade, Chinnok och Northern Brewer.

Folk IPA 3,5% 33cl

Är en smakrik folkis. Vi har jobbat med ca 30% münchernermalt som ger oss djupare halmgul ton och mer karaktär till maltbasen. Och eftersträvat en humlearomatisk öl med sena givor och torrhumling. Opastöriserad och ofiltrerad.

Humle: Calypso & Mosaic.

Fjällfolk 3,5% 33cl

Vår första folkis! Ljus pale ale i stilen, där vi eftersträvar en balans mellan den låga alkoholhalten och humlearomerna. En törstsläckare för alla tillfällen. Ofiltrerad och opastöriserad.

Humle: Calypso & Galaxy