JAKTEN PÅ DEN  PERFEKTA TORTILLAN

Blanco Niños grundare Phil reste till Mexico med målet  att lära sig göra 100% autentiska tortillas av majs. Resten är historia. Först ut på den Svenska marknaden är tortilla chips i tre olika smaker.

Läs mer om Phil och hans resa på Blanco Niño

Lightly Salted Authentic Tortilla chips

Vårt allra första tortillachips, orginalet i sin enkelhet, men med en smak och krispighet som det är tänkt att vara. Perfekt på egen hand eller ihop med en guacamole eller som nachos.

Vi hämtar saltet till dessa små chips från Celestún, i Yucatan där du hittar saltutvinning som går ända bak till Mayafolket. Vi samarbetat med ett socialt ansvarstagande företag vars uppdrag är att främja traditionella och hållbara saltupptagningsmetoder.

Chilli & Lime smak

Vi är glada att introducera en ny sort med den rökiga smaken av ancho chilli som kompletteras med den skarpa citrussmaken från limejuice.

Puebla är hem för några av Mexikos rikaste kulinariska arv och de mest otroliga Ancho chillis. Färska kallas dessa chillis för Poblanos men när de soltorkas förvandlas de och intensifieras i smak och tar namnet Ancho. Vi hämtar våra från en odlare av många generationer som heter Jorge.

Ancient grain

Amarant och blå majs är två gamla korn som är så välsmakande och näringsrika att de har varit basfödan i Aztecernas diet i tusentals år. 

Tillsammans har dessa korn en unik, subtilt söt och jordnära smak. Vi är stolta över att kunna arbeta med bönder i Milpa Alta (som betyder hög majsfält) med utsikt över sjön Texcoco. Denna bassäng är hem för gamla aztekiska huvudstad Tenochtitlan, som idag kallas Mexico City.