Utan någon som helst erfarenhet, och utan någon som helst aning om hur resultat skulle bli, började ett gäng kompisar lära sig allt om hur man tillverkar whisky. När man 10 år senare bygger ett destilleri som klarar 900.000 liter kan man sammanfatta det som att det lyckades ganska bra. Alla råvaror som används i Staunings whisky, är lokalt odlad och kommer så att bli. Först ut i Sverige är en Stauning Rye.

Stauning Rye
48% ABV

En flytande tolkning av nybakat danskt rågbröd. En nordisk rågwhisky med mörka och rostade aromer och en lång fruktig eftersmak. Detta är en annan sorts rågwhisky. Kombinationen av mältad råg och korn samt destilleringen i pot stills över öppen gör detta till en mjuk, fruktig och fyllig whisky.

Art nr SB: 416

Ladda ner smakbeskrivning som PDF: Stauning_RYE

Stauning KAOS Trippel Malt
46% ABV

I princip allt som Stauning gör, samlat i en flaska. Lite rök, lite krydda och mycket komplexitet i en mångsidig nordisk whisky.

En extremt mångsidig whisky: För den fullständiga upplevelsen, drick den klassiskt rent som en whisky, lägg till is för en bourbon/rågkänsla eller krydda din klassiska whiskybaserade cocktail med en nordisk kaotisk twist.

Art nr SB: 54432

Ladda ner smakbeskrivning som PDF: Stauning_KAOS

Stauning SMOKE
47% ABV

Stauning Smoke smakar som en varm sommardag på heden; en milt rökt single malt whisky gjord på rent västjyska maltkorn, rökt över lokalt skördad torv och ljung. En fullblods terroirwhisky som fullständigt kommer att knocka dig, men på ett varsamt sätt.

Stauning Smoke sammanfattar destilleriets innovativa New Nordic-whisky-filosofi: Tillverkad av rena lokala råvaror, mältad på öppna golv, rökt över torv och ljung som finns i landskapet kring Stauning, dubbeldestillerad i små flamuppvärmda pot stills och slutligen lagras det i fat som är fyllda för första gången.

Resultatet är en elegant och förfinad whisky med en mild röksmak och en komplex karaktär som osar av sanddyner, hed och vind vid Nordsjön.

Art nr SB: 54418

Ladda ner smakbeskrivning som PDF: Stauning_SMOKE

Stauning RESEARCH SERIES
El Clásico 45,7% ABV

En nordisk whiskydemon med iberiskt blod som flödar genom dess ådror. Stauning El Clásico är en mogen rågwhisky som dessutom har lagrats på vermouthfat. Rågwhisky och söt vermouth har alltid gjort en stark line-up i den ikoniska cocktailen Manhattan. Vi ville fånga den magin i vår rågwhisky. Så den mognade whiskyn fick en finish på vermouthfat, och experimentet blev mer än framgångsrikt: En varmblodig whisky med en djup, bärnstensfärgad färg och en söt eftersmak med en touch av bittra växter. Perfekt för en exklusiv cocktail eller avnjuts som snygg. Resultatet är en varm och intensiv smak av nyskördade spannmål med en kryddig och bittersöt eftersmak. En klassiker är född.
 

Art nr SB: 55405

Stauning RESEARCH SERIES
Bastard 45,7% ABV

Vinden från Nordsjön blandar blod med Mexikos öken i denna dubbeldestillerade rågwhisky lagrad på gamla mezcalfat. En illegal kärleksaffär med en mild och exotisk eftersmak. Stauning Bastard en rågwhisky gjord av enbart lokala råvaror, mältad på golvet på vårt destilleri och dubbeldestillerad i flamuppvärmda pot stills. Efter minst tre år på nya, rostade first fill amerikanska ekfat har den rundats av med minst 6 månaders lagring på gamla mezcalfat från mexikanska Oro de Oaxaca. Resultatet är ett elegant kärleksbarn vars like du inte hittar någon annanstans i världen.

Art nr SB: 55628