Utan någon som helst erfarenhet, och utan någon som helst aning om hur resultat skulle bli, började ett gäng kompisar lära sig allt om hur man tillverkar whisky. När man 10 år senare bygger ett destilleri som klarar 900.000 liter kan man sammanfatta det som att det lyckades ganska bra. Alla råvaror som används i Staunings whisky, är lokalt odlad och kommer så att bli. Först ut i Sverige är en Stauning Rye.

Stauning Rye
48% ABV

En flytande tolkning av nybakat danskt rågbröd. En nordisk rågwhisky med mörka och rostade aromer och en lång fruktig eftersmak. Detta är en annan sorts rågwhisky. Kombinationen av mältad råg och korn samt destilleringen i pot stills över öppen gör detta till en mjuk, fruktig och fyllig whisky.

Art nr SB: 416

Pappas Pilar Rom är skapad för att återspegla Ernest Hemingways passioner på både hav och land, och namnet är detsamma som på fartyget som den amerikansk litterära jätten använde sig av för att ta sig runt på sina äventyr, och njuta av livet till fullo. Hemingway var aldrig en åskådare, och vår rom speglar samma anda. Pappas Pilar Rum kommer från Florida, Centralamerika och Karibien och blandas genom en unik solera-process.

Papas Pilar Blonde Rum 7
42% ABV

Massor av vanlij och ännu mer citrus frukter, grapefrukt, apelsiner och citroner finns alla där med kanderade skal och juicer.

Art nr SB: 82490

Papas Pilar Dark Rum 24
43% ABV

Direkta smaker av karamell, vanilj, kaffelikör, rostad kokos, sherry och grädde. Bakom en  lyxig sötma döljer sig även toner av kanel toffee, ek, kryddor och apelsinlikör.

Art nr SB: 83330

 

Papas Pilar Limited Editions

Från Papas Pilar kommer också några Limited Editions som vi kan njuta av. Dessa är slutlagrade på olika fat. Just nu har vi två smaker att tillgå. Utbudet här kommer variera med tiden.

Papas Pilar Dark 24
Sherry Cask Finish
43% ABV

Massor av vanlij och ännu mer citrus frukter, grapefrukt, apelsiner och citroner finns alla där med kanderade skal och juicer.

Art nr SB: 83449

 

Papas Pilar Dark 24
Bourbon Cask Finish
43% ABV

Direkta smaker av karamell, vanilj, kaffelikör, rostad kokos, sherry och grädde. Bakom en  lyxig sötma döljer sig även toner av kanel toffee, ek, kryddor och apelsinlikör.

Art nr SB: 83451

FEW Spirits är en ny satsning på tidlösa destilleringstekniker och överskrider den vanliga smaken vi alla har vant oss vid. Destillerad från de allra bästa kornen, lagrad till perfektion, och buteljerad under eget tak, har vi full kontroll på produktionen ända till distribution. I nästan ett århundrade var Evanston, Illinois, en torrlagd stad. I samband med upphävningen av den närmare hundra år gamla förbudslagen, kom FEW att bli Evanstons första destilleri av spritdrycker inom stadens gränser.

FEW Bourbon
46,5% ABV

Generationer av hantverkstradition från den amerikanska södern möter kryddigheten från den nordliga rågen. Med ett stänk av malt blir det till en fulländad smakupplevelse.

Art nr SB: 85912

FEW Rye
46,5% ABV

Den generösa rågsmaken gifter sig med sötman från majsen och lagras i luft-torkade ekfat tills vätskan övergår i en kryddig återuppståndelse av rågen.

Art nr SB: 85954

FEW American Gin
40% ABV

American Gin från FEW En prisbelönt gin med härliga toner av citronskal och grapefrukt samt inslag av malt och syrliga rönnbär.

Art nr: 85512

FEW Breakfast Gin
42% ABV

Breakfast Gin från FEW är en gin med smak bergamott te. Du hittar förutom enbär, mjuka toner av apelsin och kanel både i doft och smak.

FEW Barrel Gin
46,5% ABV

En gin som smakar gin, men har en mognad som Bourbon? En utsökt, lite pepprig gin med smak av fänkål och lite rökiga toner från det kolade bourbonfatet. Magisk kombo.

Art nr: 82842

Sedan 1849 har vi tillverkat, enligt vårt prisbelönta originalrecept, vår bourbon med endast det renste kalkstensfiltrerade vatten som finns i Kentucky, och så självklart nykolade ekfat. I över 150 år har rebeller och kritiker haft åsikter om vår kvalitet, och fylliga smak. Men vi tycker att du är den som skall avgöra vad du tycker om den.

Rebel Yell Small Batch Reserve 45,3% ABV

Den slutgiltiga utvecklingen av vår prisbelönta rebell reserv. Fyllig, fruktig & magisk.

Art nr SB: 86194

Rebel Yell Small Batch Rye 45% ABV

En smidig och kryddig rågsmak med tillräckligt ryggrad för att bära upp alla klassiska cocktails.

Art nr SB: 86475

 

Rebel Yell Ginger
35% ABV

En läcker fusion mellan Rebel Yell`s recept och Ingefära. Sweet & Spicy helt enkelt. Som järn eller i drinkar.

Rebel Yell Cherry
35% ABV

Rebel Yell med överraskande körsbärstoner på ett utmärkt sätt. Fruktig söt utan att dölja den djupa bourbonsmaken.

Art nr SB: 86169

Rebel Yell Honey
35% ABV

En läcker fusion mellan Rebel Yell`s härliga bourbon och äkta honung. Enkelt att läppja och njuta.

Med anor ända tillbaks till 1795 har familjen Beam tillverkat sprit i Kentucky. Med denna Sugar Shine serie, har man valt att blanda majs och sockerrör i mäsken för att få en fylligare bas. Spriten destilleras och smaksätts med naturliga smaker och resultatet är fantastiskt.

Sugar Shine Jalapeño
20 % ABV

Sugar Shine, en Moonshine med det lilla extra. Destillerad på 50% majs och 50% sockerrör och buteljerad vid 20%. Smaksatt med jalapeno saft. Hot hot hot.

Sugar Shine Apple Cinnamon Pie 20 % ABV

Sugar Shine, en Moonshine med det lilla extra. Destillerad på 50% majs och 50% sockerrör och buteljerad vid 20%. Smaksatt med äpple & kanel.

BASTILLE 1789, en unik hantverkswhisky med ett tydligt inslag av franska traditioner. Whiskyn använder endast de finaste råvarorna och lagrar sedan whiskyn på ekfat av Limousine ek. Samma ek används att lagra Cognac på, och med denna touch får du en helt egen whisky, med en helt unik smakupplevelse.

 

Bastille 1789 Blended Craft Whisky

En anmärkningsvärt fruktig whisky med en härlig orange bärnstensfärg. Att njutas som den är, på is eller låt den göra dina cocktails unika.

Bastille 1789
Single Malt Whisky

Delikat och rund smak av torkade frukter, söta kryddor och läder. Avslutningen har en karaktär som påminner om torveldad malt..