Utan någon som helst erfarenhet, och utan någon som helst aning om hur resultat skulle bli, började ett gäng kompisar lära sig allt om hur man tillverkar whisky. När man 10 år senare bygger ett destilleri som klarar 900.000 liter kan man sammanfatta det som att det lyckades ganska bra. Alla råvaror som används i Staunings whisky, är lokalt odlad och kommer så att bli. Först ut i Sverige är en Stauning Rye.

Stauning Rye
48% ABV

En flytande tolkning av nybakat danskt rågbröd. En nordisk rågwhisky med mörka och rostade aromer och en lång fruktig eftersmak. Detta är en annan sorts rågwhisky. Kombinationen av mältad råg och korn samt destilleringen i pot stills över öppen gör detta till en mjuk, fruktig och fyllig whisky.

Art nr SB: 416

Stauning KAOS Trippel Malt
46% ABV

I princip allt som Stauning gör, samlat i en flaska. Lite rök, lite krydda och mycket komplexitet i en mångsidig nordisk whisky.

En extremt mångsidig whisky: För den fullständiga upplevelsen, drick den klassiskt rent som en whisky, lägg till is för en bourbon/rågkänsla eller krydda din klassiska whiskybaserade cocktail med en nordisk kaotisk twist.

Art nr SB: 54432

Stauning SMOKE
47% ABV

Stauning Smoke smakar som en varm sommardag på heden; en milt rökt single malt whisky gjord på rent västjyska maltkorn, rökt över lokalt skördad torv och ljung. En fullblods terroirwhisky som fullständigt kommer att knocka dig, men på ett varsamt sätt.

Stauning Smoke sammanfattar destilleriets innovativa New Nordic-whisky-filosofi: Tillverkad av rena lokala råvaror, mältad på öppna golv, rökt över torv och ljung som finns i landskapet kring Stauning, dubbeldestillerad i små flamuppvärmda pot stills och slutligen lagras det i fat som är fyllda för första gången.

Resultatet är en elegant och förfinad whisky med en mild röksmak och en komplex karaktär som osar av sanddyner, hed och vind vid Nordsjön.

Art nr SB: 54418

Pappas Pilar Rom är skapad för att återspegla Ernest Hemingways passioner på både hav och land, och namnet är detsamma som på fartyget som den amerikansk litterära jätten använde sig av för att ta sig runt på sina äventyr, och njuta av livet till fullo. Hemingway var aldrig en åskådare, och vår rom speglar samma anda. Pappas Pilar Rum kommer från Florida, Centralamerika och Karibien och blandas genom en unik solera-process.

Papas Pilar Blonde Rum 7
42% ABV

Massor av vanlij och ännu mer citrus frukter, grapefrukt, apelsiner och citroner finns alla där med kanderade skal och juicer.

Art nr SB: 82490

Papas Pilar Dark Rum 24
43% ABV

Direkta smaker av karamell, vanilj, kaffelikör, rostad kokos, sherry och grädde. Bakom en  lyxig sötma döljer sig även toner av kanel toffee, ek, kryddor och apelsinlikör.

Art nr SB: 83330

 

Papas Pilar Limited Editions

Från Papas Pilar kommer också några Limited Editions som vi kan njuta av. Dessa är slutlagrade på olika fat. Just nu har vi två smaker att tillgå. Utbudet här kommer variera med tiden.

Papas Pilar Dark 24
Sherry Cask Finish
43% ABV

Massor av vanlij och ännu mer citrus frukter, grapefrukt, apelsiner och citroner finns alla där med kanderade skal och juicer.

Art nr SB: 83449

 

Papas Pilar Dark 24
Bourbon Cask Finish
43% ABV

Direkta smaker av karamell, vanilj, kaffelikör, rostad kokos, sherry och grädde. Bakom en  lyxig sötma döljer sig även toner av kanel toffee, ek, kryddor och apelsinlikör.

Art nr SB: 83451

Hardy Cognac grundades 1863 av något så ovanligt som en Engelsman. Anthony Hardy, en vin- & sprit handlare, blev så förtjust i Frankrike och just Cognac, att han flyttade dit och grundade sitt egna Cognacshus. Resten är en mycket god historia, och nu är du välkommen att ta del av den även i Sverige!

Hardy
Legend 1863

Art nr SB: Lanseras 30/3 -2022

HardyC
XO CS

Art nr SB: 12512

Annandale Distillery återuppstod 2014 efter att ha legat i träda närmare 90 år. Destilleriet upptäcktes av Professor David Thomson and Teresa Church som omgående föll för det gamla destilleriet, och bestämde sig för att restaurera och starta igång produktionen igen.

Man O´ Words
Ex bourbon cask

Art nr SB: 55487

Man O´ Words
Ex sherry cask

Art nr SB: 55485

Man O'Sword
Bourbon cask

Art nr SB: 55484

Man O'Sword
Sherry cask

 

Art nr SB: 55505

Med anor ända tillbaks till 1795 har familjen Beam tillverkat sprit i Kentucky. Med denna Sugar Shine serie, har man valt att blanda majs och sockerrör i mäsken för att få en fylligare bas. Spriten destilleras och smaksätts med naturliga smaker och resultatet är fantastiskt.

Sugar Shine Jalapeño
20 % ABV

Sugar Shine, en Moonshine med det lilla extra. Destillerad på 50% majs och 50% sockerrör och buteljerad vid 20%. Smaksatt med jalapeno saft. Hot hot hot.

Sugar Shine Apple Cinnamon Pie 20 % ABV

Sugar Shine, en Moonshine med det lilla extra. Destillerad på 50% majs och 50% sockerrör och buteljerad vid 20%. Smaksatt med äpple & kanel.

BASTILLE 1789, en unik hantverkswhisky med ett tydligt inslag av franska traditioner. Whiskyn använder endast de finaste råvarorna och lagrar sedan whiskyn på ekfat av Limousine ek. Samma ek används att lagra Cognac på, och med denna touch får du en helt egen whisky, med en helt unik smakupplevelse.

 

Bastille 1789 Blended Craft Whisky

En anmärkningsvärt fruktig whisky med en härlig orange bärnstensfärg. Att njutas som den är, på is eller låt den göra dina cocktails unika.

Bastille 1789
Single Malt Whisky

Delikat och rund smak av torkade frukter, söta kryddor och läder. Avslutningen har en karaktär som påminner om torveldad malt..